ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΥΞΗ

Giacoklima(Giacomini) ενδοδαπεδιο σύστημα θέρμανσης – ψύξης


Το ενδοδαπεδιο ακτινοβόλο σύστημα Giacomini γεννήθηκε για τη θέρμανση κτιρίων και χρησιμοποιεί νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Η μεταφορά θερμότητας από το πάτωμα στο περιβάλλον πραγματοποιείται μέσω της ακτινοβολίας. Σήμερα το σύστημα θέρμανσης δαπέδου Giacomini μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θέρμανση και στην ψύξη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το σύστημα λειτουργεί με μια θερμοκρασία ύδατος μεταξύ 25°C και 45°C, ενώ το καλοκαίρι οι λειτουργούσες θερμοκρασίες είναι μεταξύ 13°C και 15°C. Για τις εγκαταστάσεις που απαιτούν εξαιρετικά μειωμένο μέγεθος (ύψος), η Giacomini έχει αναπτύξει το σύστημα θέρμανσης δαπέδου για την ξηρά δόμηση και επιτυγχάνει την ίδια εξαιρετικά απόλυτα καλή λειτουργία της θέρμανσης. 

Άνεση και ευημερία


Οι πολυάριθμες μελέτες για τα συστήματα θέρμανσης έχουν δείξει ότι η θέρμανση δαπέδου, με τις σωστές διαστάσεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες, παρέχει την περισσότερη άνεση και ευημερία στον άνθρωπο, από ό,τι ένα συνηθισμένο σύστημα θέρμανσης. Μπορείτε να λάβετε μια ευχάριστη αίσθηση της άνεσης με τις σταθερές και ομοιόμορφες θερμοκρασίες στα διαφορετικά δωμάτια. Η κατοχή μιας μεγάλης περιοχής που θερμαίνεται με τις χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, σημαίνει τις σχεδόν απούσες εκ μεταφοράς κινήσεις του αέρα και του λιγότερου ξηρού αέρα περιβάλλοντος. Χάρη στις νέες τεχνολογίες, είναι δυνατό να αποφευχθούν πάρα πολύ οι υψηλές θερμοκρασίες των επιδαπέδιων συστημάτων, τα οποία προκαλούν μια αρνητική κυκλοφορία αίματος και πρησμένα πόδια. ​​​​​​

Πλεονεκτήματα


Τα πλεονεκτήματα αυτού του ενδοδαπεδιου ακτινοβόλου συστήματος παρέχουν στο χρήστη την ίδια αίσθηση ευημερίας που κρατά μια λιγότερη θερμοκρασία αέρα 2°C από τα παραδοσιακά συστήματα. Έχετε την αίσθηση ότι είστε σε ένα δωμάτιο 22-23°C, ενώ το θερμόμετρο είναι στους 20-21°C. Συνεπώς υπάρχουν μικρότερες διασπορές θερμότητας από το δωμάτιο στο εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχει μια ενεργητική αποταμίευση επίσης, η οποία είναι σύμφωνη με τους νέους κανονισμούς γι’ αυτό το θέμα. Υπάρχει ακόμα μια οικονομική αποταμίευση: για κάθε βαθμό λιγότερο της θερμοκρασίας αέρα αντιστοιχεί μια ενεργητική αποταμίευση 7-8%. Το ενδοδαπεδιο ακτινοβόλο σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στις πηγές ενέργειας, η έξοδος των οποίων βελτιώνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας ύδατος (λέβητες, συμπύκνωσης, αντλίες θερμότητας και ηλιακά συστήματα). Χάρις στο ενδοδαπεδιο σύστημα Giacomini, ενισχύεται επίσης ο χώρος του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, η απουσία θερμαντικών σωμάτων επιτρέπει μια μεγάλη ελευθερία στις επιλογές επίπλωσης του σπιτιού, που εξαλείφει επίσης τα αισθητικά προβλήματα των θερμαντικών σωμάτων.